Hogyan találj jó asztalost!

Bizonyára mindenki került olyan helyzetbe, hogy asztalosra volt szüksége… Mivel vannak keresők, csoportok a kérdést el lehet küldeni és várni a válaszokat, ajánlásokat.
Nekem legutóbb egy olyan poszt tetszett, amikor a padlón lévő szennyeződés eltüntetésére kb. millió válasz érkezett, de a cocacola és a cif majd a szódabikarbóna és társai mellett nem tudom, melyiket próbálta a posztoló.
Viszont ebből is látszik, hogy ahány ház, annyi szokás.
Hogyan döntsem el, hogy a sok ajánlásból melyik lesz a tuti ?
Néhány tippel megpróbállak közelebb vinni ahhoz, hogy jó asztalost találj.

Bizonyára mindenki került olyan helyzetbe, hogy asztalosra volt szüksége…

1. Talán asztalost az ismerősök ajánlása útján a legjobb szerezni, mivel az xy valakije dolgoztatott xy-nal és nagyon szépen dolgozott, megbízható, pontos stb… hiszen a legjobb ügyfél, az elégedett ügyfél. Az elégedett ügyfél pedig jó reklám.
Érdemes ismerősökkel kezdeni, talán dolgoztattak mostanában asztalossal.

2. Referenciák megtekintése, ami kicsit bizonytalan, hiszen sok asztalos kezd úgy dolgozni, hogy még egy darab fát sem vágott, de olyan referencia képekkel van tele az oldala, amik nyilván innen, onnan leszedett képek.

3. Sokan azt mondják, hogy a honlappal rendelkező cégek, valamint más oldalon jelen lévők is pozitívan hatnak. Nos érdemes időt szánni erre és megnézni a honlapjukat, referenciákat stb. Érdemes felhívni vagy egy levelet írni. Megtudhatjuk mennyire gyorsan reagálnak.

 

4. Szerződések és más papírok. Minden kisvállalkozás alap pillére az irodai munka, aki egyéni vállalkozóként dolgozik vagy kis üzemet vezet kell, hogy rendelkezzen egy irodai alappal. Árajánlat készítése, amihez már egy egyszerű program elég és a kiküldött anyag esztétikus, mutatós, nem egy papírra vetet pár sor. Az árajánlat már tartalmaz néhány információt a termékkel kapcsolatosan, felhasznált anyagok, kiegészítők, festés, üveg stb.
Az árajánlat elfogadása után következhet a szerződés megírása, melyben a határidők, az elvégzendő munka stb kerül rögzítésre.
A kettő között még lehet a személyes felmérés, módosítás, de a folyamat hasonló…
Előleg számla küldése, adott programmal ez kb 3 kattintás, mivel az árajánlat alapján a program elkészíti, nekünk csak el kell küldeni a megrendelőnek.

5. Utókövetés. Egy munka nem ott ér véget, hogy leszállítottuk, helyére tettük. Néhány hét múlva még szükséges lehet néhány állítás, átvizsgálás. Ezt az árajánlatban lehet külön tételként kezelni vagy beépíteni az árba.

Talán ezekkel a kapaszkodókkal tudunk abban segíteni, hogy a megfelelő szakembert találjuk meg számunkra, aki azt készíti el, amit megrendeltünk.

Talán a módosításokkal még jobb eredményt érünk el. Betartja a határidőket, nem tűnik el az előleggel, papírozva van minden, tehát mi is és ő is bebiztosítja magát.
Amit még lényeges tudni az egyedi rendelésekről, majd egy másik posztban megírom, ha érdekel titeket.