Ha ezt az öt szempontot figyelembe veszed ajtó választásnál, tiéd a tökéletes bejárati ajtó

23

2019. Augusztus

Az ajtó azóta létezik,mióta az ember lakhelyet alakít ki magának. A védelem miatt deszkával, állatbőrrel borították, később bőrrel vagy vas pántokkal rögzítették a tokhoz, majd a mérete is növekedett. De nézzük milyen elvárásaink vannak egy bejárati ajtóval szemben:

1. Jó hangszigetelés
Mivel az ajtók mérete már bármekkora lehet, fontos, hogy a zajt ne engedje be. Jelenleg a három rétegű üvegezéssel nagyon jó eredmény érhető el.

2. Időjárás állóság
Ez egy kissé bonyolultabb feladat, mivel a piacon nagyon jó festékeket tudunk beszerezni, de ez a fránya UV megnehezíti a festék gyártók dolgát is. Persze itt is igaz az, hogy időnként újra kezelni kell a fát, egy kis visszacsiszolás majd újabb réteg festékkel ismét több évre védelmet nyújthatunk az ajtónak.

3. jó légáteresztő-képességű a megfelelő szellőzés biztosítására
A fa nyílászárók esetében is nagyon fontos, hogy a benn lévő levegőt ne zárja be, a kintit pedig óvatosan, de engedje be. Ezáltal is cserélődik a levegő, nem lesznek kis penész barátaink a ház különböző pontjain.

4. legyen biztonságos, ne csökkentse az épület védelmi funkcióit
Sokszor esünk abba a divatnak nevezett hibába, hogy nézzük pinteresten a szebbnél szebb ajtóról a képeket, majd, mint a gyerek ez jó lesz, ez tetszik, de ez milyen szép… Igen,de ez nem mindig elég. Hiszen az ajtó már régóta védelmi funkciót tölt be, ami az évszázadok során nem változott. Tehát ne csak tetszetőség alapján válasszuk az ajtónkat, hanem bizony nézzük a funkcionalitást is, mert bizony védelmez minket, mint egy jó testőr. Legyen inkább masszívabb darab, robosztus, zömök vagy komor… meg fog minket védeni.

“Az ajtó azóta létezik, mióta az ember lakhelyet alakít ki magának”

5. feleljen meg a ház építési formájához illő esztétikai követelményeknek

Ez is egy olyan kérdés, amit érdemes körbejárni. Nézzük meg milyen a ház, környezet stílusa és ehhez válasszunk ajtót. Egy jól választott bejárati ajtó minket kiszolgál, velünk öregszik meg, nem mindegy tehát, hogy hogy néz ki.

Nász és Társa BT.

Vállalkozásunk fa termékeket készít, tehát csak fa termékekről tudok véleményt írni. Lehetnék elfogult is, hiszen a fa egy természetes anyag, nagyon széles felhasználási körrel. Alternatívákat is kellett az iparnak keresnie a megnövekedett keresletre, de mi tartjuk magunkat pozitív tulajdonságaihoz, valamint az is előnye, hogy nem hagy nagy környezeti nyomot maga után….

Remélem hasznos gondolatokkal sikerül egy kis útmutatót adnom a bejárati ajtó lelkéhez.

Amennyiben fa nyílászárót tervezel a

naszestarsa.0823 kóddal

10 % kedvezményt biztosítunk szeptember 30.-ig

árajánlat kérése: naszestarsa@gmail.com